Træning

Generelt

Vi tilbyder træning i DcH’s landsdækkende konkurrence program – et lydighedsprogram der er inddelt i 4 forskellige sværhedsgrader (C-B-A-E), Agility og IGP (tidligere IPO), derudover har vi også kursushold for hvalpe og unghunde.

Læs mere omkring holdbeskrivelser, træner profiler osv på disse sider.

Vi har følgende hold i DcH Nivå:

* Begynderhold K1: 10 lektioner à 1¼ time. For hunde (hvalpe) som ikke har modtaget træning før.

* Fortsætterhold K2: 10 lektioner à 1¼ time. For hunde som har deltaget på kursushold 1, i DcH eller tilsvarende andre steder.

* C/B/A/E-hold: Lydighedshold for konkurrence og familiehunde.

* IGP: (tidligere IPO) Er vores brugshundeklasse. For optagelse på dette hold, skal hund og hundefører godkendes af træneren.

* Agility: Hunden skal være mindst 1 år gammel. Der forlanges en vis portion lydighed hos hunden, eftersom hundene løber på banen, uden snor og i samvær med andre hunde.

Vi træner på alle hold med klikker som forstærkende belønning. Der trænes på hold med ca. 8 – 12 kursister. Alle instruktører er uddannede hundetrænere. Der optages hunde med og uden stamtavle. Der trænes meget individuelt, hvor hver hundefører trænes i det moment man træningsmæssigt er nået til. Der trænes på DcH’s arealer på Møllevej 14. Når der trænes spor, rundering og feltsøg, kan træningen foregå på klubbens sporarealer eller i skoven. Der vil derfor være behov for kørsel til nogle af træningssessionerne.

Forsikring og vaccination

Alle hunde der træner i DcH Nivå skal være vaccineret og have en lovpligtig ansvarsforsikring. Hunden skal være vaccineret mod hundesyge og leverbetændelse. Vaccinationen må ikke være mere end 3 år gammel. DcH har tegnet en fælles udvidet ansvarsforsikring for alle medlemmer, så det er ikke nødvendigt med en udvidet ansvarsforsikring. Den dækker i alle DcH relaterede aktiviteter. Netop af hensyn til ansvarsforsikringen er det vigtigt, at hundeføreren også er den, som er registreret som hundefører af den pågældende hund! Bevis for vaccination og almindelig ansvarsforsikring skal medbringes til første træning.