Agility

Hvad er agility?

Jo, agility kommer af det engelske ord agile, som betyder rask, kvik, hurtig og smidig.
Agility går netop ud på, at hunden så hurtigt som muligt samt fejlfrit skal gennemløbe en bane med forskellige forhindringer.
Der er ligeledes en disciplin, der hedder spring. Dette er, hvor feltforhindringerne ikke er med.
Agility kræver både, at hunden har kontrol over sin krop, og at hundeføreren har kontrol over sin hund således, at hundeføreren med få tilråb samt især kropssignaler kan fortælle hunden hvilken retning den skal løbe, samt hvilken rækkefølge den skal tage forhindringerne.

Man kan løbe agility for hyggens skyld eller deltage til konkurrencer, hvor der er forskellige sværhedsgrader/niveauer.

Vi træner i sommerhalvåret med undtagelse af juli måned.

Vores mål er, at have det hyggeligt sammen – at hund og fører lærer at handle sin hund fra forskellige vinkler og afstande, samt at kunne løbe en hel agilitybane.

Optagelse på hold

For at deltage på agilityhold i DcH Nivå vil hundeføreren den første gang deltage i en kort “lydighedsprøve” som foretages i klubben af instruktørerne på agilityholdet inden hund og fører endelig er optaget på holdet.

Det kræver ubetinget lydighed at løbe agility med sin hund, da hverken line eller halsbånd er tilladt på konkurrencebanen, så derfor skal hunden være lydig og under kontrol uden snor.

Bemærk venligst at det skal være den samme ejer, som træner med hunden hver gang, indtil hunden er en øvet agilityhund.

Hundeførere vil blive optaget i den rækkefølge, som de er skrevet op. Dog skal hunden være min. 1 år inden start.
Vi arbejder med hold af ca. 8 personer. Der vil blive indsluset nye hundeførere på holdene, når der er plads.
Bemærk – Nye hundeførere vil først blive kontaktet, når der er plads på holdet. Der er for tiden venteliste til agilityhold, så hvis du er skrevet op og ikke alligevel ønsker at træne hos os, så giv os venligst besked.